Sarme de sudura pentru aluminiu de tip Al Si 5, Schweisskraft
search
  • Sarme de sudura pentru aluminiu de tip Al Si 5, Schweisskraft

Sarme de sudura pentru aluminiu de tip Al Si 5, Schweisskraft

De la 773,35 lei
Cu TVA Livrare in 1-3 zile

Filtreaza variantele:

Reseteaza filtrele
Sarme de sudura pentru aluminiu de tip Al Si 5, Schweisskraft


Al Mg 3
Al Mg 5
Al Mg 4.5 Mn
Al 99.5
Al Si 5

Denumire tehnică conform standard: DIN 1732-3.2245
Gaz inert: argon pur sau amestec argon/heliu
Materiale de bază: Al Mg Si 1, Al Cu MG1, Al Zn4,5 MG1
Sudură MIG - gaz inert.

Sudura MIG-MAG (Metal Inert Gaz - Metal Activ Gaz)

   Sudura MIG/MAG este procedeul de sudură cu cea mai frecventă utilizare în întreaga lume. Această situaţie se datorează posibilităţilor variate de utilizare, eliminarea necesităţii de curăţare a 
zgurii, sudare facilă prin topire pe o singură latură şi adâncime mare de pătrundere a stratului de sudură. Utilizarea facilă în toate poziţiile de sudură conduce la creşterea gradului de interes faţă de aceast procedeu, în special din punct de vedere economic.
   Procedeul MIG/MAG este o sudură mecanică cu gaz de protecţie la care arderea este realizată cu ajutorul unui arc electric între electrodul de sârmă aflat sub tensiune şi materialul expus la gazele de protecţie (gaze active, inerte sau mixturi ale acestora). Ca electrod este utilizată sârma alimentată mecanic care se topeşte în arc electric propriu.
   MIG-MAG este un procedeu cu aplicaţii deosebit de variate, dar la efectuarea de lucrări de sudură  în aer liber locaţia trebuie protejată împotriva curenţilor de aer sau a umezelii.
Procedeul MAG
   Recomandat pentru oţel şi materiale de bază. Este ideală în producţie şi la suduri pentru reparaţii. Se utilizează pe tablă cu grosimi mai mari de 0.6 mm.
Procedeul MIG
  Se utilizează pentru aluminiu şi materiale pe bază de cupru, cu adăugarea de gaze inerte, de obicei  argon. Cu ajutorul acestei tehnici pot fi sudaţi pereţi cu o grosime începând de la 2.0 mm (lipire MIG începând cu o grosime de 0.5 mm). Pentru materialele mai subţiri se recomandă o sursă de curent de impuls sau metoda WIG.



Sudura WIG (Wolfram Inert Gaz)

   La procedeul WIG, între un electrod de wolfram care nu se topeşte şi piesă se realizează un arc electric. Ca gaze de protecţie se utilizează argon pur, un gaz inert nobil. Sârma suplimentară nu este sub tensiune, fiind aplicată fie manual (sudare manuală), fie mecanic (sudură automată). Există însă şi operaţiuni de sudură care pot fi efectuate fără utilizarea unui material suplimentar. Folosirea curentului continuu sau alternativ depinde de materialul utilizat.
   Avantajul procedeului WIG este paleta extinsă de materiale care pot fi sudate: materiale începând cu o grosime de 0.3 mm (automatizat), de ex. oţeluri aliate, înalt aliate, aluminiu, magneziu, cupru şi aliajele acestora, oţeluri nealiate, nichel, aur, argint, titan etc. Se utilizează pentru sudarea materialelor de orice grosime cu poziţionarea cordonului de sudură la rădăcina secţiunii în V.    Cu sudura WIG sunt obţinute cele mai bune rezultate în comparaţie cu alte procedee, ca urmare a cordonului de sudură fără pori cu rezistenţă la întindere foarte ridicată.  Sudura cu curent alternativ: Pentru sudarea metalelor uşoare. La nivelul electrodului de wolfram se formează o calotă de wolfram în formă de sferă, iar arcul electric trece la frecvenţă ridicată între polii (-) şi (+).    Sudura cu curent continuu: Pentru sudarea oţelurilori aliate şi a metalelor neferoase. Electrodul de wolfram este şlefuit ascuţit. Arcul electric prezintă o ardere stabilă. Aprindere HF = aprindere fără contact Aprindere Lift-Arc = aprindere cu contact.




Fisa tehnica

COD ARTICOL
US19.13.010E
BRAND
Schweisskraft
Tip
Al Si 5
Pentru sudarea
Aluminiului

No customer reviews for the moment.

Write your review

Sarme de sudura pentru aluminiu de tip Al Si 5, Schweisskraft

Write your review

15 other products in the same category